[CASE] Geen zorgen meer over social media voor VELOR architecten

Case VELOR architecten - featured image II
Voor VELOR architecten voelde het beheer van hun social media aan als een noodzakelijk kwaad. Beide architecten staken, naar hun gevoel, te veel tijd in het onderhouden van hun social media kanalen. Ze zochten daarom naar een partij die hun daarin kon bijstaan.

Uitdaging: de social media kanalen verder doen groeien

Als architectenbureau ligt de focus op onze job. Social media is iets dat erbij komt kijken, maar daar hebben wij allebei geen kaas van gegeten. We staken vooral veel tijd in het bedenken van posts en hadden eigenlijk geen idee waar we mee bezig waren. We deden maar wat, maar we merkten ook dat er hier geen echte strategie achter zat. Hierdoor groeiden onze social media kanalen ook niet echt.” – Evelyn Staessens, VELOR architecten.

Het pijnpunt was duidelijk: het beheer van social media kost veel tijd en moeite. Tijd om daar verandering in te brengen. Digital Nomads werd gecontacteerd en al gauw volgde de eerste kennismaking… en niet veel later de samenwerking.

Social media beheer uit handen

Doelstelling: meer bereik halen op social media en meer kwalitatieve volgers.

Wat er reeds lag: op een Facebook en Instagram account met een goede volgersbasis en professionele foto’s van de realisaties. 

Plan van aanpak: na de eerste kennismaking besloot VELOR architecten om met Digital Nomads in zee te gaan. Na een kick-off meeting gingen we meteen aan de slag met een aantal quick-wins. Zo gaven we het Instagram account een nieuwe branding en vervolledigden we het Facebook account met de nodige informatie over hun diensten. Daarna zaten we samen rond een concrete social media strategie, met focus op een professionele en kwalitatieve uitstraling… en met succes!

De kennismaking is zeer aangenaam verlopen, dit samen met de manier van aanpak heeft ons grotendeels overtuigd om voor Digital Nomads te kiezen. Zeer transparante, duidelijke communicatie en een no-nonsense aanpak, daar houden we van! - VELOR architecten

Social media template voor architectenbureau VELOR architecten

Meer bereik en meer volgers

Na anderhalve maand kunnen we al zeggen dat de nieuwe aanpak werkt. Zo zorgden drie van de nieuwste posts voor de meeste profielbezoeken. Maar ook is er veel meer bereik en interactie op de stories. Want voor de stories definieerden we evenzeer een strategie. 

Resultaat: meer dan 200 nieuwe volgers op Instagram en 40% meer bereik via Instagram stories! Onze posts zorgen dan weer voor 10% meer interactie. En dat zonder één euro te spenderen aan advertenties. Tot nu toe een geslaagd traject, als je het ons vraagt!

Maar we blijven natuurlijk alert en bijsturen waar nodig, zodat we VELOR architecten nog meer online kunnen laten groeien!

So far so good

“Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder en we voelen dat er een last van onze schouders is gevallen! Daarbij draait onze social media op volle toeren! Het is ook leuk als klant te ervaren dat je een samenwerking aangaat waarbij Digital Nomads zich aanpast naar jouw specifieke wensen. Onze feedback wordt steeds correct verwerkt en, waar nodig, worden zaken bijgestuurd.

We krijgen bovendien veel positieve reacties vanuit onze omgeving. We zien ook regelmatig(er) interactie op de pagina en ook het aantal volgers is al zienderogen gestegen!”

De eerste resultaten door social media beheer uit te besteden bij VELOR architecten

Logo wijziging

Bio structuur

Highlights branding

Contentstrategie

Conclusie

Herken jij jezelf in deze case van VELOR architecten? Voelt het beheren van je social media kanalen ook eerder aan als een last? Of vind je er de tijd maar niet voor om regelmatig content te posten? 

Contacteer ons vrijblijvend om te kijken wat we eraan kunnen doen. Door te werken met een betrouwbare partner heb jij terug de tijd vrij om te focussen op je core business. En je social media? Die draait verder op volle toeren natuurlijk!

Picture of Romina Stouten

Romina Stouten

Altijd enthousiast, met een flinke dosis aan nieuwsgierigheid. Fan van social media (en ook van online shoppen). Klantgerichte marketing campagnes uitwerken? Dat is mijn ding! Graag eens van gedachten wisselen? Contacteer me gerust!

andere onderwerpen

banner-martine

[CASE] Een nieuwe huisstijl voor Kinder- en gezinscoach Martine

Kinder- en gezinscoach Martine ging in het najaar van 2022 op zoek naar een partner die kon helpen om haar online aanwezigheid te verbeteren. Ze ...
Scroll naar boven

MEER VAN DIT?

Laat ons het werk doen.
Schrijf je in en ontvang van ons de nieuwe blogs in je mailbox.

MEER VAN DIT?

Laat ons het werk doen.
Schrijf je in en ontvang van ons de nieuwe blogs in je mailbox.